SGK SÖZLEŞMESİ İMZA AŞAMASINDA

Değerli Meslektaşlarım
                   01.07.2007 Pazar günü saat 22:00 itibari ile Türk Eczacılar Birliği ve Sosyal Güvenlik Kurumu arasında imzalanacak olan protokol görüşmeleri imza aşamasına gelmiştir.
                   Protokolde meslektaşlarımız aleyhine olan bir çok konunun düzeltilmesi için görüş birliği sağlanmıştır.
                   1.Günübirlik tedavi uygulaması eczacı lehine düzeltilmiştir.
                   2.Teşhislerdeki kısaltmalar kabul edilmiş ve harcıalem ilaçların kullanımında reçetelerde teşhis aranmayacaktır.
                   3.Örnekleme sisteminde mutabakata varılmış tüm üyelerimizce "Örnekleme Uygulamasını Kabul Ediyorum" belgesi verilmesi kararlaştırılmıştır. Örneklemeyi kabul eden üyelerimize %100 avans verilecek, her türlü kesintiye itiraz hakkımız saklı olup %5 üzerinde kesinti olduğu takdirde dilekçe verilerek tüm reçetelerin incelenmesi istenebilecektir.
                   4.Reçete üzerinde hekim yada hastane çalışanlarınca ve/veya eczanede oluşacak eksiklikler nedeniyle tüm reçetelerin eczaneye iadesi sağlanmıştır.
                   Detaylar sözleşme koşullarının Türk Eczacılar Birliğinde Başkanlar Danışma Toplantısında gözden geçirilerek sözleşmenin Türk Eczacıları Birliğince imzalanmasını müteakip sizlere daha geniş şekilde duyurulacaktır.
                   Bilgilerinizi Rica Ederim

Nevzat AKMAN