SGK İADE REÇETE İŞLEMLERİ

SGK İADE REÇETE'LERDE KESİNLEŞTİRME İŞLEMİNİN YAPILMASI HKK

Mevzuattan iade edilen reçeteleriGörmek için:
1-Eczane uygulamaları Döküm BUTONU İLE GİRİŞ yapınız
2-Eczane sicil ve sifrenizi yazarak 15/06/2007 tarihinden sonraki receteler veya 15/06/2007 tarihinden önceki reçeteler butonuna tıklayınız
3-Ekrana gelen sayfa da kurumu( ES,BAĞ-KUR,SSK) Seçiniz
4-Daha sonra A grubu mevzuattan iade ,B grubu mevzuattan iade,Turuncu veya mor reçete mevzuat iade butonlarından hangisi ise ilgili AYI seçerek tıklayınız
5-Ekrana geleb,n fatura bilgisini kontrol ederek incele butonuna basınız
6-İade reçetelerden tamamladıklarınızı reçete önündeki kare kutucuğa tık koyarak yazdır tuşuna basınız

Böylelikle iade listesi ve aide döküm özet bilgisi almış olacaksınız.Eğer iade edilen reçetelerden 1 tanesini tamamlarsanız bu reçeteyi işaretlediğinizde sadece o reçete için kesinleştirme işlemi yapmış olursunuz.Diğer reçeteler kesinleştirmeden kalır.Her kesinleştirme işlemi için sistem bır döküm nımarası verir.Bunu da eski döküm numaralarını getir butonuna tıklayarak görebilirsiniz.

İçerikten iade edilen reçeteleri görmekiçin:
Reçete giriş ekranındaki reçete iade butonu ile işlem yapınız.

UYARI : İade reçeteler elinize gelmeden ve reçetede gerekli düzeltmeleri yapmadan kesinleştirme işlemi yapmayınız.Rçetenin içerğiğni görmek için reçete önünde yer alan kare kutucuğa tık koyarak yazdır deyiniz.(bu durumda sistem otomatik olarak kesinleştirme işlemi yapmaktadir.)

İade Reçeteleri hazırlarken  :

1-İade reçetelerin tamamı ayrı ayrı dökümler halinde (  SSK,BAĞ-KUR,ES) AYNI Zarfta teslim edilecektir.Bu dökümlerde :
a- Evrak no
b-Evrak tarihi
c-Fatura no
d-Fatura tarih bilgileri yer alacaktır.

2-İade reçete üzerindeki küpürler ilaç ödenmeyecekse dahi reçetede den alınmayacaktır.Eczacılara iletildiği şekliyle kuruma iade edilecektir.

3-İade reçete üzerindekiküpürlerde eksiklik olduğu tespit edilen eczanelerin evrak ödemeleri yapılmayacaktır.

4-Eczacılarımız teslim ettikleri zarfın içindeki iade reçetelerin hangi grup iade reçetesi olduğunu zarf üzerine
a-A grubu İade
b-B grubu İade
c-Turuncu veya Mor Reçete İade şeklinde yazacaklardır.

Meslektaşlarımıza Önemle Duyurulur.