İSTİKLAL MADALYASI VERİLMİŞ BULUNANLARIN TEDAVİ GİDERLERİ

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞINDAN DUYURU

35.A.00.07979                                                                                      Ankara, 22.05.2007

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA

T.C.Milli Savunma Bakanlığı tarafından Birliğimize gönderilen 14.05.2007 tarih 5151-547-07/İkm.Büt.Ş.Plan (3) 2400 2856 sayılı yazı ile, 1005 Sayılı “İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanun”un 2 nci maddesinin 2 nci fıkrasının; 10.03.2007 tarih 26458 sayılı Resmi Gazetede yaımlanan 5595 sayılı “İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile değiştirilerek,

“Bu Kanun kapsamında aylık bağlananlar ile bunların eşlerinin, resmi sağlık kurum ve kuruluşlarında veya bu kurum ve kuruluşlarca sevk edildikleri özel sağlık kurum ve kuruluşlarında görecekleri tedavilere ilişkin giderler ile ilaç giderleri; herhangi bir katılım payı veya fark alınmaksızın, Devlet memurlarının tedavi yardımına ilişkin usul ve esaslar çerçevesinde ve bu amaçla Milli Savunma Bakanlığı bütçesine konulacak ödenekten karşılanır” şeklinde düzenlendiği bildirilmektedir.

Bu Kanun değişikliği gereği, Milli Savunma Bakanlığı ile Türk Eczacıları Birliği arasında 12.05.2006 tarihinde imzalanan protokolün EK-1 Yararlanacaklar başlıklı bölümünün 10 uncu maddesi “1005 Sayılı Kanun kapsamında aylık bağlananlar ile bunların eşlerinin resmi sağlık kurum ve kuruluşlarında veya bu kurum ve kuruluşlarca sevk edildikleri özel sağlık kurum ve kuruluşlarında görecekleri tedaviler sonucu” şeklinde düzenlenmiştir.

Bilgilerinizi ve üyelerinize duyurulmasını rica ederim.

Saygılarımla,

Ecz.Erdoğan ÇOLAK