ECZACI KAMUOYUNA

Eczacılık mesleği ve Eczacıların sorunlarının had safhaya ulaştığı süreçte, bürokrasi ve siyaset ile sorun çözme ve hak arama mücadelesinde iken yaşadığımız 35.dönem TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ GENEL KURULUNDA Sayın bakan’a  övgüler yağdırması ile  Sayın DOMAǒ taki değişimi algılamıştık.

Genel kuruldan bu yana geçen bir buçuk yıllık süreçte sürekli artan sorunlara karşın Bölgeler arası toplantılar, başkanlar danışma toplantıları da dahil her platformda bizler her türlü eylemliliği sergileyelim derken sürekli karşı çıkan Sayın DOMAÇ meslek örgütümüzü bloke ederek siyasetle ve siyasetçilerle iletişimini kendi adına geliştirmiş ve 22 Temmuzda yapılacak milletvekili genel seçimlerinde iktidar partisinden aday olmuştur.

Hayırlı olsun dileklerimizi daha önceki yazılarımızda da belirterek; Eczacılık mesleğinin sorunlarının çözümü için, içinde bulunacağı siyaset ve bürokrasi yapılanması ile mücadele edemeyeceğinden hareketle meslek örgütü adına görüşme yapamayacağını ve derhal TEB başkanlığından ayrılmasını istemiştik. Bu isteğimizle eş zamanlı olarak 1-2 Haziran 2007 tarihinde düzenlenen Diyarbakır Bölgelerarası toplantısında da kürsü alan bütün oda başkanları da istifa taleplerini seslendirdiler.. Ancak beklenen olmadı. Sayın Başkanın istifa gibi bir niyeti yoktu. Ve sayın başkan katılımcılara “Hayallerinizi ertelemeyin”  tavsiyesi ile toplantıyı sonlandırdı. Siyasetin gölgesi toplantının da amaca hizmet etmesini engelledi. Toplantı aşamasında Sayın başkanın listelerin açıklanacağı 4 Haziran tarihine kadar bekleme talebine merkez heyetimizin iki üyesi dışındaki üyelerin olumlu bakışı ile gereken açıklamanın bu tarihte yapılacağı ifade edildi. Bekledik.

4-5-6-7 Haziran geçti bir açıklama gelmedi sayın Başkandan. Şimdi ne olmalı, ne yapılmalı sorusu her eczacı, her oda yönetimi, delegasyonu ve merkez heyetimizce değerlendirilerek, sorunların tavana vurduğu bu dönemde meslek örgütünde yaşanan kaosa dur denmelidir.

Sayın Başkan.
İstifa kararınızı ivedilikle açıklayarak görevinizi sonlandırınız ve örgütümüzün geleceğine ipotek koymayınız.
Sayın Merkez heyeti üyeleri.
Sayın Başkan görevi neden bırakamıyor? Ya da güven oyu için sizler ne bekliyorsunuz.?
Sorumluluklarınızın gereğini yerine getirmenizi bekliyoruz. Aksi halde bundan sonraki süreçte yaşanacak olumsuzlukların sorumlusu sayılacaksınız.
Değerli oda başkanı ,değerli delegeler.
Durumdan vazife çıkarmamız gerekmiyor mu?
Eczanesinde sorun ve sıkıntılardan bunaldığına inandığımız sevgili meslektaşlarımız.
Olan biteni sessiz kalarak seyretmeye devam mı edeceksiniz.?
Hayır. Hepimizin de yapabilecekleri var. Herkesi sorumluluklarının gereğini yapmaya çağırıyoruz. Hem de zaman yitirmeden.
Saygılarımızla.

Trabzon Eczacı Odası Yönetim Kurulu

Başkan             Nevzat AKMAN
Genel.Sekr.      Gonca ATAGÜN