DEVLET MEMURLARININ TEDAVİ YARDIMI YÖNT. 3.08.2007 DEĞİŞİKLİKLERİ HKK

Devlet Memurlarının Tedavi yardımı ve cenaze Giderleri Yönetmeliğinde Yapılan değişiklikler sonucunda Memurun Bakmakla Yükümlü olduğu Aile Fertlerinin Sağlık Kurum Ve Kuruluşlarında Hasta Yollama Kağıdı(sevk kağıdı) olmasızın müracaat edebilecekleri esası getirilmesi üzerine TC Maliye Bakanlığı 03.08 .2007 tarihli ve 26602 sayılı Resmi Gazete Tedavi Yardımına İlişkin Teblğil(sıra no 9) yayımlıyarak anılan yönetmelikle yapılan değisiklikl kapsamında aşağıda belıtrtılen açıklama ve düzenlenmeların yapılması uygun görülmüştür..

1- Memurun kendısı ,hastalanması halinde sağlık kurum veya kuruluşuna halen olduğu gıbı sağlık karnelerının yanında hasta sevk kağıdı ile birlikte müracaat edecektir.

2- Memurun bakmakla yükümlü bulunduğu Aile Fertleri ( hasta) ise sağlık kurum veya kuruluşuna hasta sevk kağıdı olmasızın sağlık karnesi ile birlikte müraacat edecektir. Aile Fertleri için Sağlık kurum veya kuruluşu tarafından düzenlenecek olan faturaların ekinde sevk kağıdı ıstenmeyecektir.

2-1-Hastanın tedavi amacıyla bulunduğu mahalden başka bir yere sevkinin gerekmesi durumunda,sağlık kurum veya kuruluşu tarafından sevk işlemleri sağlık Karnesıne yazılacaktır.Sağlık kurum veya kuruluşu hastanın sevk edileceği ili ve hangi poliklin,ğe gıtmesi gerektiği,refakatci gerekıyor ise bu durumu sağlık karnesınde belirtilecektir.
2-2- Hasta yatarak tedavi görmüşse polikliniğe ilk müracaat ettiği tarih servise yatırılış tarihi ve taburcu edildiği tarih belirtilecektir.

2-3- Hastanın tedavi amacıyla bulunduğu mahalden baska bır yere sevk edılmesı nedenıyle harcırah beyannamesı vermesının gerektiği hallerde ,beyannameye sağlık karnesının sevk işlemının yazıldıgı sayfası ıle hastanın tedavısının yapıldığı sağlık kurumu tarafından doldurulan sayfası eklenecektir.

2-4- Sağlık karnelerının ön yüzünde hak sahıplerıne aıt güncel bilgier gösterilecek ayrıca hastanın TC Kimlik numarası ıle memurum Emekli sıcıl numarası da yer alacaktır.Hastanın TC kımlık no ıle memurun sıcıl no su hasta recetelrınde yer alacaktır.

2-7 Bu tebliğ 03.08.2007 tarıhınden ıtıbaren yürürlüğe girer.

ecz Sertaç Özmen