05.11.2007 BASIN AÇIKLAMASI

BASIN AÇIKLAMASI



05.11.2007

BASIN AÇIKLAMASI

Türk Eczacıları Birliği Türkiye’de organ bağışını desteklemek amacıyla “1 Bağış=8 Yaşam” Kampanyası’nı başlatmıştır. Konuyla ilgili Türk Eczacıları Birliği Genel Başkanı Ecz.Erdoğan Çolak’ın basın açıklaması şöyledir;

 “Basın ve Kamuoyuna,

Organ bağışı hayata ancak başka bir organın nakli ile tutunabilecek on binlerce hastanın tek yaşam umududur. Ancak maalesef ülkemizde gerek yanlış inanışlar gerekse eksik bilgilenme nedeniyle organ bağışı ihtiyacın oldukça altında gerçekleşmektedir. Bu nedenle her yıl organ bağışı için sırada bekleyen yüzlerce insanımızı kaybetmekteyiz. Halbuki doğru ve etkin bilgilendirme yöntemleri ile bu insanlarımızın yaşama tutunmasını sağlayabiliriz.

Türk Eczacıları Birliği olarak ülkemizin sağlık alanındaki en can yakıcı sorunlarından biri olan organ bağışı konusunda farkındalık yaratmak amacıyla bir kampanya başlatmış bulunuyoruz. Organ bağışı ile hayata dönecek on binlerce hastanın yaşam umudunu çoğaltmak amacıyla ülkedeki tüm serbest eczanelerde asılacak afiş ve bilgilendirici broşürlerle kampanyanın ilk ayağını örme gayretindeyiz. Yalnızca sağlık alanında faaliyet gösteren kamu ve sivil toplum kurumlarının değil, her kurum ve bireyin daha fazla destekleyici çaba sunması gereken organ bağışı konusunda eczacılarımızın gereken gayreti göstereceğinden kuşku duymuyoruz. Hepimiz için bir gün çok yakın olabilecek bu evrensel insani soruna, farklı ve etkili çözüm yolları üretebilmek için elimizden gelen çabayı sarf etmeye devam edeceğiz.!


TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ
BASIN BÜROSU